‘Ik ben liever buitenlander in Spanje dan buitenlander in de meeste andere landen. Vrienden maken in Spanje gaat vanzelf!’ zei George Orwell. En daar zijn wij het natuurlijk helemaal mee eens. Als je dan ook nog eens de taal leert, wordt het nog leuker. De beste manier om dat te doen is je helemaal onderdompelen. En waar kan dat beter dan gewoon in Spanje? Of je nu houdt van de heerlijke stranden van Ibiza of van de tapas en het ritme van de flamenco in Sevilla: in Spanje vind je altijd een plek die bij je past. Dit zijn de tien favoriete steden om Spaans te leren.

Lees meer: Alles wat je moet weten over de Spaanse taal

1. Madrid

studeren-in-madrid-stad

De Spaanse hoofdstad verdient vanzelfsprekend een topnotering op onze lijst. Zwerf door de straatjes rond het Plaza Mayor, bezoek het Prado en ga op tapastour in de historische kroegen die door de volgelingen van Ernest Hemingway worden bezocht. Madrid is een van de steden van Spanje waar het puurste Spaans wordt gesproken.

Lees ook: 10x zien en doen in Madrid

2. Barcelona

zwemmen-studeren-in-barcelona

De op één na grootste stad van Spanje is de perfecte bestemming als je op zoek bent naar een kosmopolitische maar ontspannen sfeer en geweldige architectuur. En als je ervan houdt om elke dag aan het strand te zitten natuurlijk. Nadeel is natuurlijk wel dat er ook Catalaans wordt gesproken. Maar Barcelona is zo internationaal dat het Castiliaans toch meestal overal de voertaal is.

Lees meer: 10x zien en doen in Barcelona

3. Málaga

studeren-in-malaga-uitzicht

De geboorteplaats van Picasso is favoriet om zoveel redenen: de prachtige zonovergoten stranden, de goedkope en smakelijke tapas en de geweldige musea maken dit tot een fantastische keuze voor een Spaanse taalreis! Zwerf door de zalen van het Picassomuseum en door de ruïnes van het eeuwenoude kasteel op de top van de heuvel en oefen je Spaans bij een ijskoud biertje in een bar op het strand!

Lees meer: 10x zien en doen in Málaga

4. Sevilla

leren-in-sevilla

Een lijst van de beste steden in Spanje om Spaans te studeren zou niet compleet zijn zonder Sevilla! Luister naar de klanken van de Spaanse gitaar als je kijkt naar de beste flamencodansers van het land en beklim de Giralda-klokkentoren om een uitzicht van bovenaf te hebben op deze eeuwenoude stad, die wordt doorsneden door de rivier Guadalquivir.

Lees ook: 10x zien en doen in Sevilla

5. San Sebastián

studeren-san-sebastian-strand

Baskenland is heel anders dan elk ander deel van Spanje en er is geen betere plaats om hiermee kennis te maken dan San Sebastián. In deze mondaine strandstad op een steenworp afstand van de Franse grens eet je de lekkere pintxos, tapas met een stokje erdoor. Een taalvakantie kun je hier combineren met surf- en zeillessen, want de golven van de stadsstranden zijn erg geliefd bij watersporters.

Lees meer: San Sebastián, strandstad voor lekkerbekken

6. Granada

studenten-uitzichtpunt-granada

Als Spanje bij jou beelden oproept van spierwitte huisjes op een heuvel, kastelen en kathedralen, dan is Granada de stad voor jou. Alleen al het Alhambra maakt het de moeite waard om Spaans te studeren in Granada. Dit prachtige paleis ligt op de top van een van de heuvels van de stad, in de schaduw van de besneeuwde toppen van het Sierra Nevada gebergte. En de tapas? Die zijn vaak gratis! Bestel gewoon een biertje of een tinto de verano en dan krijg je er een tapa bij voor de smaak. Spaans leren was nog nooit zo lekker!

Lees meer: Granada, erfenis van de Moren

7. Valencia

valencia-stad-van-de-wetenschappen-gebouw

Zoek je het land van de paella? Kijk dan niet verder – die werd in Valencia uitgevonden! Zonder twijfel is dit een van de beste steden in Spanje om Spaans te studeren omdat het van alles een beetje in zich heeft… het historische centrum staat vol middeleeuwse torens, kerken en sinaasappelbomen en aan de brede stranden vind je het ene na het andere paellarestaurant. Uiteraard mag je de de Stad van Kunsten en Wetenschappen niet overslaan. Uniek!

Lees meer: 10x zien en doen in Valencia

8. Salamanca

stad-salamanca-brug

Salamanca is een echte studentenstad met een geweldig studentenleven. ‘s Avonds vullen de terrasjes op het Plaza Mayor zich met toeristen, terwijl studenten midden op het plein hun botellón houden. Gewoon met eigen meegebrachte drankjes lol maken. De stad heeft een lange geschiedenis en veel taalscholen om uit te kiezen. Dat betekent dat je ook heel veel andere taalstudenten zult ontmoeten en vrienden voor het leven zult maken.

Lees meer: Studentenstad Salamanca

9. Ibiza-stad

studenten-strand-ibiza

Als je het leren van de taal wilt combineren met feesten en lekker luieren op het strand, dan is Ibiza-stad de ideale plek. Overdag een paar uurtjes Spaans leren en dan ‘s avonds wat drinken in de mooie oude stad of met de scooter naar een nabijgelegen baaitje. Spaans leren is nog nooit zo leuk geweest!

Lees meer: Het andere Ibiza

10. Cádiz

cadiz-binnenplaats-stad

De stad waar Loes Luca als kapster Lou in de film Mi Vida haar hart aan heeft verpand. In deze heerlijke stad aan het strand diep in Andalusië is het ‘s winters niet te koud en ’s zomers niet te heet. Een ideale bestemming het hele jaar rond dus.

Tip: Het is bijna overal mogelijk om iets extra’s te doen. Leer bijvoorbeeld flamenco dansen in Málaga, volg een paellaworkshop in Valencia of neem surflessen in Ibiza. Zie je door de bomen het bos niet? Neem dan contact op met ESL – Taalreizen. Iedereen die hier werkt heeft in Spanje gewoond, of heeft Spaanse familiebanden. Ze geven je graag, gratis en vrijblijvend, persoonlijk advies over de tientallen mogelijkheden om een cursus Spaans in Spanje te volgen.