Oceanographic Valencia

Afgelopen jaren is Valencia steeds meer in de spotlights komen te staan bij toeristen. De moderne Ciudad de las Artes y las Ciencias is een van de meest bekende bezienswaardigheden. Hier zit ook het beroemde aquarium L’Oceanogràfic, een van de grootste trekpleisters van de stad.

Het Aquarium van Valencia bezoeken? Kaartjes bestel je snel, eenvoudig en betrouwbaar via deze link.

Het Oceanogràfic is het grootste aquarium in Europa en ligt aan het einde van de Turia, een drooggelegde rivier in Valencia die nu dienst doet als park. Op een zonnige dag wordt er volop gefietst en gerelaxt.

Het aquarium is onderverdeeld in verschillende secties. Elke sectie staat voor een ander ecosysteem, waarbij de sectie Oceanen het grootst is. Behalve de oceaan vind je er onder andere de Middellandse Zee, de Rode Zee en het Noordpoolgebied. Verder zijn er ook krokodillen en dolfijnen te bewonderen in het aquarium. Er leven meer dan 500 diersoorten in het aquarium en in totaal zijn er meer dan 45.000 dieren te zien.

Activiteiten in het aquarium van Valencia

Wie meer uit zijn bezoek wil halen, kan trainer worden voor een dag. Je loopt dan een hele dag mee met de verzorgers voor €225 per persoon. Verder kun je er zwemmen met haaien! Hiervoor moet je wel een duikbrevet hebben en de kosten bedragen €290 per persoon. Wil je tóch net wat anders dan het normale bezoek, maar er geen grote som geld voor neertellen? Dan kun je nog een rondleiding boeken door het aquarium voor €12 per persoon. Echt een aanrader!

Wanneer je na een lange dag in het aquarium een hapje wil eten, kan dit bij Restaurante Submarino. Het restaurant is onderdeel van het aquarium en je kunt er dan ook letterlijk tussen de vissen eten, een bijzondere ervaring.

Lees ook: top 10 beste hotels van Valencia

Ciudad de las Artes y las Ciencias

In het Ciudad de las Artes y las Ciencias bevinden zich nog meer gebouwen naast het L’Oceanogràfic. Je vindt er onder andere een openluchtbioscoop, een operagebouw en een wetenschapsmuseum. Het complex werd ontworpen door Santiago Calatrava, een van Spanjes meest beroemde architecten allertijden. De bouw begon in 1996 en het complex werd geopend in 1998 met als eerste L’Hemisfèric, de 3D- bioscoop.

Het gebouw van het Oceanogràfic is ontworpen door de Spaanse architect Félix Candela Outeriño, die later naar Mexico is verhuisd. Het Oceanogràfic was zijn laatste project en werd geopend in 2003, 6 jaar na het overlijden van de architect.

Entree en openingstijden

De tickets kosten €29.70 voor volwassenen, €22.30 voor 65-plussers en kinderen van 4 tot 12 jaar en €19.80 voor groepen vanaf 20 personen. Voor kleine kinderen tot met 3 jaar is de entree gratis.

De entreetijden wisselen van 10.00 tot 00.00 uur, kijk voor de actuele tijden op de website want deze veranderen veel. In het laagseizoen geldt vaak de tijd van 10.00 tot 18.00 en in het hoogseizoen van 10.00 tot 00.00.  

Meer lezen?

10x zo zijn de Fallas in Valencia

De Fallas in Valencia is met stip het meest bekende volksfeest in de stad Valencia. De Fallas vinden plaats tussen 15 en 19 maart, maar de voorbereidingen nemen soms wel een jaar in beslag. Het feest trekt bezoekers uit de hele regio, de rest van Spanje en zelfs het buitenland. Sinds 2016 staat het feest op de Werelderfgoedlijst van de Unesco.

Historie en architectuur in Valenciahet strand vanaf een kasteel in valencia

Valencia is hard op weg om Barcelona naar de kroon te steken als ideale stedentripbestemming. De onwaarschijnlijk mooie ‘Ciudad de las artes y las Ciencias’ waarmee architect Santiago Calatrava de stad verrijkte is in 2009 voltooid. Tel daar stedenschoon, heerlijk eten, goed winkelen, een prachtig schoon strand, veel cultuur en een prima uitgaansleven bij op en je kun maar één conclusie trekken. Deze stad wordt heel populair. Ga vooral snel voordat de stad door iedereen ontdekt is!