pozos de la nieve
De Vlaamse Dirk en Dominique wonen en werken allebei in de stad Sevilla, maar in het weekend komen zij net als veel sevillanos naar de bergen om uit te rusten. Ze delen deze geweldige plek, Los Pozos de la Nieve, graag met hun gasten. In de vorige editie van ESPANJE! kon je 2 x een verblijf winnen door mee te doen aan onze prijsvraag. Inmiddels zijn de winnaars bekend.

Geert en Nicolete, jullie hebben een zesdaags verblijf gewonnen en krijgen daarover persoonlijk bericht. Gefeliciteerd! Voor wie heeft meegedaan aan de prijsvraag en benieuwd is naar de juiste antwoorden bij de vragen, die vind je hieronder:

 1. Waarom gingen rijke Spaanse families vroeger vaak op donderdag uiteten? Omdat het huishoudelijk personeel op donderdag vrij was. Daarnaast kwam de verse vis pas vanaf donderdag in het binnenland aan.
 2. Op welk eiland ligt de hoogste berg van Spanje? Op Tenerife.
 3. Waar komen de pimientos de Padrónoorspronkelijk vandaan? Uit Mexico.
 4. Hoe wordt het midzomerfeest genoemd in Spanje? La Noche de San Juan.
 5. In welke Spaanse stad vind je het sterrenrestaurant Baluarte? In Soria.
 6. Waar werd vermútvolgens de Catalanen als eerste gemaakt? In Reus.
 7. Wie is de man wiens standbeeld op het Plaza Mayor van Trujillo staat? Hij is oorspronkelijk Hernan Cortés maar moet doorgaan voor Francisco Pizarro.
 8. Hoe heten de actrices die de hoofdrollen vertolken in de film Carmen y Lola? Zaira Romero & Carolina Yuste.
 9. Wat is Exótica 1890? Een gin met een vleugje kaneel en braam, en het paradepaardje van een ambachtelijke jeneverstokerij vlakbij Constantina. 


  Over Los Pozos de la Nieve

  De appartementen van Los Pozos de la Nieve zijn gevestigd in een voormalige ijsopslagplaats in het Natuurpark Sierra Morena. Als je aan komt rijden lijkt het net een klooster, met de oude, zware, met koper beslagen deuren en witgekalkte muren. Deze indruk wordt nog versterkt bij binnenkomst, vooral vanwege de indrukwekkende boogconstructies. De kerkelijke associaties zijn niet verwonderlijk want in 1697 gaf Paus Inocencio XII toestemming voor de bouw van een kapel op deze plek, gewijd aan de Maagd van het ijs. Deze ijsopslagplaats werd tot de vorige eeuw gebruikt.Dominique en Dirk hebben er nu hun eigen heiligdom van gemaakt. Met veel smaak. Dat zie je aan mooie details als de authentieke houten balkenplafonds en antieke meubels. Alle appartementen hebben een slaapbank, open haard,  televisie en eigen terras. De keukens zijn voorzien van een magnetron en een oven. Het zwembad is omgeven door olijfbomen en biedt een magnifiek uitzicht op het omliggende groen. Op het zeven hectare grote domein van Los Pozos de la Nieve staan oude inheemse bomen als olmen, kastanjes, eiken en olijfbomen.Heb je zin om de omgeving op de fiets te verkennen, dan kunnen Dirk en Dominique je daarbij helpen. Ook handig: er is voldoende parkeergelegenheid op het eigen terrein. Inkopen kun je doen in Constantina, 1,5 kilometer verderop. En vanuit je appartement ben je met de auto in een uur in Sevilla of Córdoba. Ook de leuke stadjes Carmona en Écija liggen om de hoek. Dit is een plek waar je helemaal kunt bijtanken. Niet voor niets krijgen Dirk en Dominique een 9,3 op Booking.com voor hun gastvrijheid.

Lees ook: 10 x zien en doen in Sevilla

Wil je ook een reis naar Spanje winnen? In het huidige nummer – nu in de winkel – staat weer een concurso. Deze keer kun je een verblijf winnen in Casa la Suerte in Zuid-Murcia. Kijk in het magazine voor de vragen en actievoorwaarden. Je vindt ESPANJE! bij de kantoorboekhandel, of bestel ‘m online via deze link.

banner abonnement espanje