Uitzicht over de Costa Brava

Vakantiegangers kunnen weer naar Spanje! Zondag 21 juni gingen de grenzen open na ruim drie maanden noodtoestand vanwege Covid-19. De Nederlandse overheid paste de code oranje voor reizen naar Spanje, aan naar geel. Op dezelfde dag werd ook de noodtoestand in het land opgeheven.  Inmiddels geldt voor een aantal regio’s weer code oranje. Maar het overgrote deel van Spanje is nog veilig. Raadpleeg altijd de site van het ministerie van Buitenlandse Zaken als je op reis gaat. Daar vind je steeds de laatste adviezen.

 

Maatregelen toeristische sector

Ondertussen heeft de toeristische sector maatregelen genomen om te zorgen dat de kans op besmetting minimaal is en je veilig op vakantie kunt. Denk aan hygiënische maatregelen, minder hotelgasten en minder klanten in restaurants en bars etc.  Op 14 augustus werden de maatregelen nog verder aangescherpt. Maar dat treft vooral verpleeghuizen en het nachtleven. Als vakantieganger die rust zoekt heb je daar verder weinig last van.  We denken dat vooral kleinschalige rurale accommodaties nog heel erg veilig zijn, zoals  B&B’s van Nederlanders en Belgen met veel ruimte en verschillende appartementen waar je voldoende privacy hebt om veilig vakantie te vieren. 

 

Mis je Spanje? Lees dan het heerlijke inspirerende reismagazine ESPANJE! en maak kans op een verblijf van vier nachten in een van de 20 accomodaties die wij hebben geselecteerd.