museum Prado Madrid

De Gouden Driehoek in Madrid, die bestaat uit het Pradomuseum, het Reina Sofia en het Thyssen-Bornemisza, zal op 6 juni weer tot leven komen. Dan openen deze drie grote highlights in de Spaanse hoofdstad hun deuren voor publiek. Dat heeft het ministerie van Cultuur bekendgemaakt. 

Ook werd bekend dat het Macba, het Museum voor Hedendaagse Kunst in Barcelona, op 3 juni weer opengaat. Voor alle musea geldt dat het aantal personen dat tegelijkertijd naar binnen mag beperkt zal worden en daarnaast worden er hygiënemaatregelen genomen om een veilig bezoek te kunnen garanderen.

Eerder al werd bekend dat de Mezquita in Córdoba sinds 25 mei weer open is. Dit was de eerste grote highlight in Spanje die de deuren opnieuw opende sinds de coronauitbraak in Europa. Naar verwachting zullen steeds meer musea en bezienswaardigheden volgen, zeker nu is aangekondigd dat buitenlandse toeristen vanaf 1 juli Spanje weer in kunnen en in verschillende delen van het land intern op zeer korte termijn weer gereisd zal mogen worden.

Lees ook: Spanje maakt fases einde lockdown bekend