Alle winnaars uit de herfsteditie 2021 van ESPANJE! zijn weer bekend. Val je niet in de prijzen? Kijk dan in de wintereditie die weer boordevol leuke winacties staat. Zo kun je een verblijf winnen aan de Costa Tropical en kans maken op nieuw verschenen boeken. Hieronder kun je zien of je een van de winnaars van de ESPANJE!-herfstacties bent.

De winnaars van een week in Villa Vital op Fuerteventura

Heerlijk relaxen aan het zwembad, eindeloze wandelingen maken, goed en gezond eten. Het kan allemaal in Villa Vital op Fuerteventura. Na een week voel je je weer helemaal opgeladen. Wij hebben twee winnaars uitgezocht dat zijn mevrouw J. Groeneveld en de heer P. Zadelhoff. Van harte gefeliciteerd! Samen met de eigenaren Pascal de Theije en Sabine Weites  van Villa Vital kunnen jullie kijken wanneer jullie bij hen terecht kunnen.

Het verhaal van Villa Vital

Pascal en Sabine emigreerden in 2019 naar Fuerteventura en begonnen er hun eigen gezonde B&B Villa Vital. Het was voor beiden een droom die uitkwam. ‘We zijn allebei geïnteresseerd in verantwoorde voeding en buitensporten en hier in Villa Vital kunnen we dat combineren. Natuurlijk altijd met de nodige ontspanningsmomenten, dat gaat hier vanzelf. Fuerteventura helpt ons om te leren genieten van de kleine dingen in het leven.’

De half Nederlander, half Vlaming Pascal is sportinstructeur en geeft bootcamp- en High Intensity-trainingen in de buitenlucht. De Nederlandse Sabine is niet-praktiserend orthomoleculair arts, sportinstructeur en begeleidt mensen graag naar een gezondere leefstijl. Dat deden ze al in Nederland en nu in een omgeving waar iedereen tot rust kan komen. Pascal: ‘We zitten hier in een heerlijk subtropisch klimaat, ver van het gejakker van de prestatiemaatschappij.’ Sabine: ‘In 2009, toen we elkaar leerden kennen, hadden we al de wens om samen te gaan emigreren, alleen wisten we nog niet wat, waar en hoe… Dat hebben we nu wél gevonden!’

VILLA VITALFuerteventura is een fantastisch eiland met een prettig klimaat: niet te warm in de zomer (28 graden) en een aangename temperatuur in de winter (20 graden). Pascal en Sabine hebben de lockdown aangegrepen om het eiland goed te verkennen en schreven er een boek over. Sabine: ‘Buiten de drie grotere toeristische plaatsen is het eiland nog ongerept en kom je bijna niemand tegen tijdens een wandeling. Dat sprak ons direct aan. We laten onze gasten ook graag de mooiste plekken zien tijdens onze wandelingen, fiets- en hardlooptochten. Wij zorgen ervoor dat iedereen een onvergetelijke vakantie op Fuerteventura beleeft. Maar als je lekker zelf het eiland wilt verkennen kan dat ook. Je kunt voor diverse arrangementen kiezen, maar ook gewoon hier verblijven op basis van logies en ontbijt. Dat is natuurlijk inclusief gebruik van het verwarmde zwembad, de hele dag koffie, thee, water, fruit en onze tips voor mooie routes en leuke restaurants. We kijken uit naar een heel mooie winter!’

 

De antwoorden op de vragen

 

  1. Wat betekent de Spaanse uitdrukking: ser pan comido?

Het is gesneden koek.

2. Wie was Malinche?

De tolk en adviseur van de Spaanse conquistador Hernán Cortés.

3. Welke drank maken ze in Sanlúcar de Barrameda?

Manzanilla sherry

4. Uit welke musea bestaat de de gouden driehoek van Madrid?

Prado, Thijssen-Bornemisza, Reina Sofia.

5. Waar ligt de Spaanse route 66   

Op de A-66 die loopt langs de oude Zilverroute tussen Sevilla en Gijón

6. Welke stadsstranden heeft San Sebastián?   

Playa de Zurriola, playa de Ondarreta en playa de Concha

7. Waar wordt gofio van gemaakt?

Van gemalen meel van geroosterde granen

8. Hoe heet de nieuwste film van Pedro Almodóvar             

Madres paralelas

9. Wat zijn de lievelingskoekjes van koningin Maxima      

Alfajores

 

En dan nog de winnaars van de boeken

De winnaars van In de keuken van het Spaanse dorp Polopos 80 recepten en culinaire belevenissen vanuit Casa 3 zijn Xander van der V, Truus T, Sonja ten B, Trudi de B en Jeoffrey De B.

Niet gewonnen? Je kunt het boek hieronder bestellen.

boek poloposbestellen

EN HIER NOG MEER SPAANSE KOOKBOEKEN

1080 recepten

1080 recepten kookboekDit kan gerust de bijbel onder de authentieke Spaanse kookboeken genoemd worden. 1080 recepten ging miljoenen keren over de toonbank en staat bij menig Spaans huishouden in de boekenkast. Met dit boek in huis heb je genoeg inspiratie om de rest van je leven Spaanse gerechten op tafel te zetten. Geschreven door Simone Ortega en haar dochter Ines en met illustraties van kunstenaar Javier Mariscal.

bestellen

De smaken van Spanje

de smaken van spanje kookboekDe Britse kookboekenschrijfster Claudia Roden is een autoriteit op het gebied van onder meer de mediterrane keuken. De smaken van Spanje is een tijdloos kookboek, met eeuwenoude gerechten die van generatie op generatie zijn doorgegeven. Van simpele tapas tot heerlijke soepen en van schaaldieren naar bonenschotels.

bestellen

 

¡Sabor sabor!

sabor sabor kookboek¡Sabor sabor! is (nog) geen klassieker, maar gaat juist over de nieuwe Spaanse keuken. Schrijfster Sandra Alvarez, die in 2015 meedeed aan Masterchef Nederland, toverde hiervoor haar traditionele familierecepten om naar recepten met een moderne twist. Het resultaat: de gerechten zijn over het algemeen eenvoudiger te bereiden en een stukje gezonder dan hun klassieke voorgangers.

bestellen

WINNAARS VAN DALE SPREEKWOORDENBOEK

De winnaars van het leuke Van Dale spreekwoordenboek Te doy mi Palabra zijn Sylvia van R, Liesbeth B, Marjolein S, Hannie P en I. De G.

Te doy mi palabra

Niet gewonnen? Dan kun je het boek met honderden Spaanse spreekwoorden en gezegdes hier bestellen.

 

bestellen

 

WINNAARS VAN DE ROMAN VAN MENDOZA

Het boek De Koning ontvangt is gewonnen door

Jeroen van B, Trudi de B, Anita G, Dick de G en  Anita E

Mendoza

Het boek De Koning ontvangt is het eerste deel in een episch drieluik over de geschiedenis van Spanje en de westerse wereld, door een van de belangrijkste Spaanstalige auteurs van dit moment, Eduardo Mendoza.

 

bestellen

 

 

 

 

Iedereen van harte gefeliciteerd! De uitgevers sturen de boeken naar jullie op. Ook kans maken op een reis of een boek uit of over Spanje? Word dan lid van ESPANJE!

 

meld je aan