Ben je in Spanje op vakantie? Dan wordt het nog leuker en lekkerder met deze tips van de redactie van ESPANJE! En voor thuisblijvers hebben we onderin een leuke bonustip. 

1 Tips voor op een Spaans terras

Een vakantie in Spanje betekent tot laat in de avond op een terras, smullen van churros, tapas, pinchos en montaditos. Een graadje of 25, koffie of glaasje vino tinto of blanco erbij. Dan is het leven goed. Maar de Spaanse eetgewoontes zijn heel anders dan de onze. Dit zijn onze twaalf tips om geen flater te slaan.

2 Spaans voor op vakantie

Welke woorden en zinnetjes zijn handig als je op vakantie naar Spanje gaat? Sowieso zijn begroetingen altijd goed om het ijs te breken, maar het is ook fijn als je een hotelkamer kunt boeken of eten kunt bestellen. Want zeker in de niet-toeristische streken van Spanje spreekt lang niet iedereen Engels, Frans of Duits. Maar met deze Spaanse woorden en zinnetjes voor op vakantie kun je je overal in Spanje redden.

Gezin op vakantie in Spanje

3 Reistips en reisverhalen

Onmisbaar voor een onvergetelijke vakantie. Tips van ESPANJE! magazine. In de zomereditie onder andere tips voor de Pyreneeën, Cantabrië, Asturië, Costa Blanca, Murcia, Madrid en een campertrip van noord naar zuid Aragón. Vanaf 8 juli ligt de nieuwe ESPANJE! in de winkel. Als je nu een abonnement neemt van vijf nummers, krijg je ESPANJE! gewoon thuisgestuurd en €13 korting op de winkelprijs. Je regelt het hier in een minuutje. 

4 Hulp bij zoeken en boeken

Zin in een vakantie naar Spanje maar heb je nog niet geboekt? Wij helpen je graag en hebben tips en links op een rijtje gezet. Van kampeervakanties tot villa’s, hotelovernachtingen, auto- en camperhuur en fly-drive’s tot parkeren op Schiphol en andere luchthavens en werkvakanties. Veel plezier met de voorpret!

5 De lekkerste tapas en biertjes

En als je op een Spaans terras zit… wat bestel je dan? Meestal een biertje met een tapa. Elke regio heeft zijn eigen tapaspecialiteit zoals pulpo in Galicië en gefrituurde visjes in Andalusië. Hier een klein overzicht van de populairste tapas  om je een beetje inspiratie te geven. En hier zie je hoe je er het perfecte biertje bij krijgt.

tapas

6 Koffie en mixdrankjes bestellen

Een biertje en een tapa is nog vrij gemakkelijk, maar een koffie bemachtigen die helemaal naar je wens is, of zo’n mixdrankje dat je overal om je heen op de tafeltjes ziet staan?  Wordt het een cortado of een cafe con hielo, een ice coffee op zijn Spaans? Hier vind je de populairste Spaanse koffiesoorten.  En dan die mixdrankjes: rebujito, calimocho en tinto de verano bijvoorbeeld. Wat is het precies? We hebben er tien op een rijtje gezet. ¡Salud!

7 Met je eigen auto of een huurauto

Met de auto naar Spanje? Hier vind je tips voor onderweg. Vlieg je naar Spanje en huur je dan een auto, let dan goed op zodat je niet te veel betaalt. Loop altijd even deze checklist na als je een auto huurt.  Wil je met de trein, dan is een Interrailpas vaak voordelig. Hier lees je meer over treinreizen naar Spanje. 

8 Volop tips voor trips

Op de website www.espanje.nl vind je honderden reistips voor alle regio’s van Spanje. Bijvoorbeeld voor roadtrips, wandelvakanties en fietsroutes. De meeste tips komen uit oudere edities van ESPANJE! en zijn afkomstig van goede journalisten die de routes zelfs hebben gereden of gelopen. Je kunt alle edities van ESPANJE vanaf 2016 hier nabestellen of kies een van de ESPANJE! regiopakketten uit. Ook hebben we speciale online edities over de Costa Blanca en Valencia, Andalusië en Catalonië, met een compilatie van de artikelen over die regio’s die tussen 2017 en 2022 verschenen in ESPANJE! Bestel ze hier voor slechts €2,95 of €3,95.

hitte tips

Tip 1: zorg dat je altijd een flesje water bij
je hebt voor verkoeling

9 Hoe is het weer vandaag?

Niet onbelangrijk: gaat de zon een beetje schijnen tijdens je vakantie in Spanje? Vaak wel gelukkig. Maar Spanje is een groot land en terwijl het aan de ene kant van het land misschien een stralende dag is, kan het aan de andere kant hard regenen. Ook binnen eenzelfde regio of provincie kunnen de temperaturen sterk uiteenlopen. Hier zie je hoe je het weer kunt checken. Met name in het zuiden kan het kwik flink oplopen in de zomer. Hoe houden ze het vol? Dit zijn de ultieme Spaanse tips en tricks voor snikhete dagen.

10 Souvenirs uit de supermarkt

Je gaat naar Spanje en wat je neem mee terug? De waaier, het blikje olijven en de maja zeep ken je al. Maar Spanje heeft zo veel meer leuks en lekkers in huis. In een gewone supermarkt vind je de origineelste souvenirs. Dit is onze top-10 Spaanse supermarktsouvenirs. Altijd leuk voor de thuisblijvers!

El amor menos pensado

Heerlijke Spaanse en Spaanstalige films voor alle thuisblijvers

 

 

Zomeraanbieding