Recepten uit de Spaanse Keuken

Spaans recept: Sopa al cuarto de hora

Deze Spaanse soep heeft zijn naam te danken aan het kwartier dat de rijst moet koken. De soep wordt veel gegeten in Madrid, maar ook in de rest van Spanje kun je ‘m tegenkomen. In de soep zitten 3 verschillende vis- en zeedieren, maar ook Spaanse ham!

Lees meer

Spaans recept: gambas al ajillo

Ook dit tapa gerecht is heel bekend in Spanje, deze garnalen in knoflook kun je vrijwel op iedere kaart vinden. Het is een heel gemakkelijk recept, dus makkelijk thuis te maken!

Lees meer

Spaans recept: 3X pinchos

Pinchos betekent zoveel als ‘prikkers’ en deze typische Spaanse hapjes zijn dan ook te herkennen aan het (meestal) houten stokje waar de verschillende ingrediënten mee bij elkaar worden gehouden. Pinchos, door de Basken gespeld als pintxos, zijn kenmerkend voor de noordwestelijke regio van Spanje en tref je hier in zo’n beetje elke bar aan, vaak uitgestald op grote borden op de toonbank.

Lees meer

Spaans recept: Ensaladilla Rusa

De bekende huzarensalade zoals je hem op veel plekken in Spanje kunt krijgen. Deze Ensaladilla Rusa kun je vaak krijgen in een van de vele tapas restaurantjes. Deze Russische salade is erg bekend en is heel gemakkelijk thuis te maken!

Lees meer

Spaans recept: Patatas bravas

Patatas Bravas zijn aardappels in pittige saus, die je in bars in heel Spanje kunt krijgen. Zelf maken is heel makkelijk. Lekker als snack, tussendoortje of bijgerecht.

Lees meer

Spaans recept: empanada maken

Empanada is in Spanje echt kantinevoer, maar heel erg lekker, een ouderwetse traktatie. Heel geschikt voor een feestbuffet, omdat je hem van tevoren maakt en koud kunt opeten.

Lees meer

Recept: pinchos morunos

Kebabs maken konden de Moren als de beste. Ze marineerden stukken lamsvlees in een mengsel van Moorse specerijen, regen het vlees aan spiesen en grilden het boven gloeiend hete houtskool. Ook tegenwoordig kun je in Spanje nog pinchos morudos krijgen. Zelf maken? Probeer dan eens dit recept.

Lees meer

Zelf horchata maken

Je hebt het vast wel eens gedronken in Spanje. Horchata! In Valencia kun je niet om de horchaterías heen. Daar maken ze het verfrissende drankje van aardamandelen altijd vers. In de nieuwe ESPANJE! vind je lekkere recepten met aardamandelen, zoals de heerlijke ijsjes die je hier ziet. En de horchata kun je natuurlijk ook zelf maken!

Lees meer

Recept: wintersangria

Sangría is misschien wel het bekendste drankje dat Spanje kent. Meestal drinken we sangría in de zomer, maar wij maakten een heerlijke, winterse variant.

Lees meer