Recepten uit de Spaanse Keuken

Spaans recept: Patatas bravas

Patatas Bravas zijn aardappels in pittige saus, die je in bars in heel Spanje kunt krijgen. Zelf maken is heel makkelijk. Lekker als snack, tussendoortje of bijgerecht.

Lees meer

Spaans recept: empanada maken

Empanada is in Spanje echt kantinevoer, maar heel erg lekker, een ouderwetse traktatie. Heel geschikt voor een feestbuffet, omdat je hem van tevoren maakt en koud kunt opeten.

Lees meer

Recept: Spinazie-chufapannenkoeken

Chufas waren in Nederland tot voor kort alleen als lokaal verkrijgbaar, maar de knolletjes zijn hartstikke gezond. Ze smaken niet alleen goed in de horchata, maar ook in deze spinazie-chufapannenkoeken.

Lees meer

Recept: pinchos morunos

Kebabs maken konden de Moren als de beste. Ze marineerden stukken lamsvlees in een mengsel van Moorse specerijen, regen het vlees aan spiesen en grilden het boven gloeiend hete houtskool. Ook tegenwoordig kun je in Spanje nog pinchos morudos krijgen. Zelf maken? Probeer dan eens dit recept.

Lees meer

Zelf horchata maken

Je hebt het vast wel eens gedronken in Spanje. Horchata! In Valencia kun je niet om de horchaterías heen. Daar maken ze het verfrissende drankje van aardamandelen altijd vers. In de nieuwe ESPANJE! vind je lekkere recepten met aardamandelen, zoals de heerlijke ijsjes die je hier ziet. En de horchata kun je natuurlijk ook zelf maken!

Lees meer

Recept: wintersangria

Sangría is misschien wel het bekendste drankje dat Spanje kent. Meestal drinken we sangría in de zomer, maar wij maakten een heerlijke, winterse variant.

Lees meer